Cookies m. pekannødder & chokolade.

Macarons m. citron ganache.

l Reklame l

Jeg syntes at Macarons er sådan nogle fine små kager som smager dejligt og man kan variere smagene til det uendelige. Disse har jeg valgt at lave lidt friske og derfor er der en ganache med citron i.  Jeg har så heldig at min nye ovn fra De Dietrich har et installeret macaron program (det kommer jeg til at vise jer en anden dag) så de bliver bagt så fint og flot. Det vigtige ved en macaron er dog at man lige skal lade dem stå og tørre lidt på bordet, inden de kommer i ovnen, meget gerne ½-1t.

(ca. 15stk)
Ingredienser:
80g Mandelmel.
80g Flormelis.
30g Æggehvide.
Gul pastafarve.
Marengs:
20g Vand.
75g Sukker.
30g Æggehvide.
Citron ganache:
½ dl Piskefløde.
100 g Hvid chokolade.
50 g Smør.
Fintrevet skal fra ½ øko. Citron.
1spsk Citronsaft.
Gul farve.

Fremgangsmåde:
Start med at blend mandelmel helt fint i en foodprocessor. Sigt det så i en skål sammen med flormelis. Rør nu æggehvide & gul pastafarve i, så den bliver en homogen masse. Farven skal være ret skarp, så kom godt med farve i.  Lad det stå & start med at lave marengsen ved at piske æggehviderne luftige. Herefter kommer du sukker & vand i en gryde og koger op til 117C. Hæld nu sukkerlagen over de piskede æggehvider ligeså stille, men under piskning hele tiden! Pisk nu i 8-10min. indtil det bliver en lidt sej marengs. Vend til sidst mandelmassen i, indtil det bliver en helt ensartet masse. Kom på sprøjtepose (gerne med rund tyl).

Læg bagepapir på en bageplade & sprøjt nu runde ‘klatter’ på omkring 2cm. i dia.
Slå pladen hårdt i bordet så eventuelle luftbobler forsvinder og lad det nu stå og tørre i mindst ½t, gerne 1t.

Lav ganachen imens ved at give fløden et opkog og tage den fra varmen. Kom den hakkede chokolade heri & rør med en dejskraber indtil den smelter & kom nu smørret i. Når smørret også er smeltet tilsætter du gul farve,  citronsaft -& skal. Lad den nu køle helt af og kom den herefter i en sprøjtepose.

Tænd ovnen på 180C varmluft. Når ovnen er varm sættes bagepladen ind på den næst nederste ribbe, hvor du med det samme skruer ovnen ned på 140C.
Bag dem i omkring 12-15min.  & lad dem køle af.

Vend bunden i vejret på halvdelen af dem & sprøjt et lag ganache på dem. Saml dem nu med de resterende.
Opbevar dem på køl i en beholder.

Tip! Jeg syntes at de er bedre dagen efter, da de når at sætte sig lidt og blive en smule chewy :p

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cookies m. pekannødder & chokolade.