Nemme chokoladeboller.

Vaniljesirup til kaffen.

For mig er der et eller andet hyggeligt over lidt sirup i kaffen én gang imellem. Det minder mig om nogle hyggelige caféstunder sammen med dem jeg elsker. Jeg kan dog ikke lide hvis kaffen bliver for sød, hvilket der er nogle som har en tendens til at lave – så jeg beder dem altid specifikt om at komme en halv dosis i af hvad de ellers plejer.

MAKE YOUR OWN..
Men nu hvor jeg fik min egen Espressomaskine i mors dags gave sidste år, så er det faktisk sjældent at jeg køber kaffe ude, da jeg kan lave en mindst ligeså god derhjemme – og af den grund får jeg sparet ret mange penge! :p Og når nu vaniljesiruppen står så fint i en lille flaske på køl, så kan jeg også lave den famøse vanilje latte, hvilket jeg gjorde i går. MUMS.

ICE ICE BABY..
Det er sommer – det er sol (godt nok ikke lige i skrivende stund) & derfor skal jeg da ikke glemme at nævne iskaffen!! Den har været ret vigtig for mig her i denne vanvittige (dejlige) hede som vi har her i DK.
Nu er det så bare at jeg kan gøre den lidt ekstra luksuriøs når jeg får gæster på besøg – de kan nemlig få sig en Vanilla frappé med espresso eller også bare helt uden kaffe. Det lyder jo slet slet ikke dårligt 😀 Så se at gør kunsten efter!

Ingredienser:
200ml Vand.
1dl Rørsukker – du kan også brug alm. hvidt sukker. Jeg synes nu bare at ved at bruge den mørke rørsukker får du en lidt karamelliseret smag i siruppen.
1½spsk Glukosesirup.
½ Vaniljestang.

Fremgangsmåde:
– Start med at skrabe kornene ud af den halve vaniljestang.
– Bland kornene sammen med 1spsk af sukkeret.
– Kom nu alle ingredienser i en gryde, inkl. den halve vaniljestang (den udgiver ekstra aroma når den bliver kogt med).
– Kog det hele i 5-8min. Det skulle gerne tykne en smule.
– Tag gryden fra varmen & lad det afkøle inden du kommer siruppen i en tætlukket beholder (evt. en lille glasflaske).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme chokoladeboller.