Små hindbærtærter m. vaniljecreme & limegelé.

Ristede løg – glutenfri.

CHRUNCHY ONIONS..
Herhjemme er vi ret vilde med hjemmelavet smørrebrød & vi får det gerne i weekenden. For det første er det ret hyggeligt at lave & for det andet så smager det jo fantastisk! Noget andet som smager fantastisk er ristede løg når de er hjemmelavede – og så tager de jo ingen tid at lave. I hvert fald ikke længere tid end når man skal sno sig rundt i Føtex for at finde dem gemt væk på nederste hylde :p

GLUTENFREE..
Normalt laver jeg dem med mel, men da jeg ved at der er mange glutenallergikere ude i landet – så tænkte jeg at jeg ligeså godt kunne prøve at lave en glutenfri version til jer. Hvilket lykkedes, som i kan se 🙂 De blev perfekte sprøde & dejligt gyldne.

WATCH THE HEAT..
Når du skal lave dem skal du være påpasselig med olien! Den må ikke være for varm, fordi så ender de bare med at blive mørke & bitre i smagen. Jeg målte olien med et alm. stegetermometer til at være omkring 130C i starten, hvorefter jeg skruede ned for varmen så den landede på omkring 115C. Bare hold godt øje med dem & rør lidt rundt imens med noget som IKKE kan smelte. Ellers kan du altid trække gryden til siden, hvis du kan se at det går lidt vildt for sig.

Ingredienser:
2 Løg, alm.
2spsk Majsstivelse.
2dl Rapsolie.
Salt.

Fremgangsmåde:
– Skræl løgene & skær dem i enten fine eller grove tern.
– Kom dem i en skål & vend dem godt med majsstivelsen.
– Tag en lille gryde-/kasserolle & kom olien i.
– Varm olien op så den er omkring 130-135C.
– Kom løgene i (lav dem evt. over 2 omgange).
– Skru lidt ned for varmen så den nærmer sig de 110-115C. eller også tag gryden lidt af for varmen.
– Rør lidt rundt undervejs & når de er flotte gyldne tages de op og lægges på et stykke køkkenrulle.
– Drys med lidt salt.

Velbekomme!
 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små hindbærtærter m. vaniljecreme & limegelé.