Glukose tuilles.

Chokoladekage m. kaffecreme.

NO EGGS, PLEASE..
Denne vildt svampede chokoladekage er lavet uden æg! Og for at være helt ærlig var det kun fordi at jeg var løbet tør.. Jeg havde dog bare så meget lyst til chokoladekage, så jeg begav mig ud i af at lave en alligevel. Man må så også sige at det virkelig lykkedes, om det er pga. kærnemælken at den er blevet så svampet og lækker uden æg, har jeg ingen anelse om.
Jeg tænker dog at i ikke skal snydes for opskriften 🙂

COFFEE PLEASE..
Til jer som også følger med på min instragramprofil ‘pejdal’ i ved nok godt at jeg er en ren kaffenyder! Jeg elsker kaffe og får friskristet kaffe sendt hjem til min hoveddør én gang om måneden. Det er fra ØNSK KAFFE, dem kan i læse mere om hér.
Kaffen jeg har brugt til denne er fra deres skønne espressobønner, som jeg brygger på min elskede espressomaskine fra Sage. Den får jeg ugentligt spørgsmål til, så den får i også lige et link til hér.
Nå men det skulle egentlig handle om selve cremen på kagen 😉 Jeg har lavet en smørcreme, som så er tilsat friskbrygget espresso. Man kan bruge lige den kaffe som man nu har og vigtigst af alt, kan lide, den skal bare være god stærk.

(8pers.)
Ingredienser:
Chokoladekage:
135g Hvedemel.
125g Sukker.
25g Kakaopulver.
1tsk Vaniljesukker.
½tsk Bagepulver.
½tsk Natron.
1knsp Salt, fint.
250ml Kærnemælk.
75ml Olie, smagsneutral.

Kaffecreme:
75g Smør, blødt.
120g Flormelis.
1knsp Salt, fint.
3spsk Espresso eller anden stærk kaffe.

Pynt evt. med ristede hasselnødder og mælkechokolade.
Du kan også pynte med de fine blad tuilles, find opskriften på dem lige hér.

Fremgangsmåde:
Chokoladekagen:
– Tænd ovnen på 200C.
– Kom alle de tørre ingredienser i en skål & bland dem sammen.
– Kom nu kærnemælk & olie heri.
– Rør ingredienserne rundt med et piskeris, indtil det bliver en ensartet dej.
– Kom bagepapir i bunden af en springform på 20-22cm i dia.
– Fordel dejen jævnt heri.
– Bag kagen i 20-25min.
– Den er færdig når du kan stikke en kødnål/strikkepind i uden at der sætter sig rå dej fast på.
– Lad den afkøle helt.

Kaffecreme:
– Kom smør, flormelis & salt i en skål.
– Pisk det i en køkkenmaskine eller med en elpisker i ca. 5-8min til smørret er blevet lyst og luftigt.
– Hæld nu espresso heri og pisk det i yderligere 2-3min.
– Den kan godt skille i starten, men så skal du bare blive ved med at piske. Hvis det går helt galt, så sæt skålen på køl i 5-10min og pisk den så igen.
– Smør nu den færdige kaffecreme på den helt afkølede chokoladekage.
– Pynt med det ønskede.

Velbekomme!


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glukose tuilles.