Grillpølser & Frankfurter af kylling.

Chokoladekage m/ ganache.

Mine kollegaer blev forkælet i går, da jeg havde bagt denne kage til dem. Og da flere af jer har hungret efter opskrift på min facebookside, så får i den selvfølgelig 🙂 Jeg bruger for det meste min lille springform på 16cm, men hvis du vil have en større, så fordobler du bare opskriften.

(6-8 stykker)

Ingredienser:

1 Æg.

1 1/2dl Brun farin.

1tsk. Vaniljesukker.

55g Hvedemel.

25g Kakaopulver.

1tsk Bagepulver.

3/4dl Olie, neutral.

1/2dl Mælk.

50g Chokoladeknapper / Hk. chokolade.

Ganache:

1dl Piskefløde.

145g God mørk chokolade, hakket.

Pynt: Evt. Chokoladespåner og karamelstykker.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200C.

Pisk æg, sukker & vanilje sammen, så det bliver luftigt. Rør herefter mel, kakaopulver, chokolade & bagepulver i. Hvorefter der tilsættes olie & mælk. Bag den i ovnen i 25-30min. Lad den køle af og start på ganache. Kog fløden op til kogepunktet, tag den fra varmen og rør chokoladen i til den smelter. Lad den køle lidt. Tag kagen ud af springformen, kom film i så den dækker bund & sider. Kom kagen i igen, uden af at spænde formen. Hæld ganachen udover og lad den løbe ned i siden. Kom evt. nogle chokoladespåner og karamelstykker på toppen for lidt “crunch”. 

  

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillpølser & Frankfurter af kylling.