Ingen kategori Kager Sødt

Lovely donuts!

6. februar 2016

Valentines day er jo lige om hjørnet. Så hvorfor ikke forkæl dem du elsker med hjemmelavede, samt hjerteformede donuts? Du kan jo helt selv vælge hvad de skal pyntes med. Det er faktisk første gang at jeg prøver at springe ud i at lave donuts, så jeg vidste overhovedet ikke hvordan det ville ende, da jeg jo selv har prøvet at sammensætte en opskrift. Men de blev PERFEKTE. Min mand havde nogle med på arbejdet i går og de blev spist ret hurtigt. Så kast dig ud i det, det er slet ikke så svært som man tænker.

(15-20stk.)
Ingredienser:

75g Smør.

2dl Mælk.

22g Gær.

2 Æg.

85g Sukker.

1tsk Salt.

525g Hvedemel.

700ml Olie.

Pynt: Flormelis / Glasur / Sukker.

Fremgangsmåde:
Smelt smør, kom mælk i og sluk for varmen. Rør gæren ud heri.
Pisk æg, sukker & salt i. Rør det sammen med mel og ælt til det bliver en fast og smidig dej. Lad dejen hæve 1-2t. ved stuetemp.

Kom dejen på et meldrysset bord og rul den ud til den har en tykkelse på 1½-2cm. Udstik med et stort hjerte på 9cm i dia. og så midten af hjertet med et lille på 4cm  i dia. ( Hvis du bare vil have runde donuts, så bruger du selvfølgelig runde udstikkere). Læg dem på et stykke bagepapir og lad hæve i yderligere 30min.

Varm olien op i en lille gryde. Når den er rigtig varm, skrues den en smule ned. Kom 2 hjerter ned i af gangen, vend når den er gylden. Tag op når begge sider er flotte gyldne og læg på et viskestykke eller fedtsugende papir.

Når de er kølet af kan de vendes i flormelis/sukker eller pyntes med glasur og krymmel.

IMG_6695.JPG

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar