Glutenfri Ingen kategori Kager Nemt Sødt Sukkerfri Sundt

Sund snack med ristet kokos & havregryn. ( Gluten/Sukker/Laktose-fri)

29. marts 2016

Disse skønne smagfulde “kugler” lavede jeg i går. Efter en fantastisk miniferie i Berlin, var vores kroppe ret udkørte af det ikke så sunde, da vi ikke er så vant til så meget af det. De blev virkelig virkelig lækre! Og er både søde og har en smule syrlighed også. Jeg valgte at komme svesker i, da det er godt for maven. 

Min søn på 3 kunne spise dem som slik, men han får dog kun én ad gangen, da de også mætter ret godt 🙂 

(12-15stk).

Ingredienser:

1dl Kokosmel.

1 1/2dl Havregryn, glutenfri.
1-2tsk Kokosolie.
1dl Rosiner.
1 håndfuld svesker u. sten.
2spsk Olie, neutral.
1/2 Æble, revet (Uden skræl).
Fremgangsmåde:

Kom Kokosolie på en pande og varm op. Tilsæt havregryn og kokos. Rist det indtil kokosen har fået en fin gylden farve. Kom det herefter i en foodprocessor, sammen med resten af ingredienserne. Lad den køre indtil det er blevet en masse. Hvis den virker tør, så tilsæt en smule vand og kør igen (Det afhænger lidt af hvor meget saft der kommer fra æblet). Form dem til kugler på omkring 18g hver og rul i kokos eller havregryn. Sæt dem på køl i nogle timer.

Tip! Hvis de skal være en erstatning for kage, så hak noget god mørk chokolade og bland i.

  

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar