Chokolade Dessert Kager Sødt

Chokoladekage m. hjemmelavet lakridskaramel & sea salt.

22. oktober 2015

Min alt for fantastiske mor havde fødselsdag i weekenden og hun skulle selvfølgelig have kage med på arbejde. Og når hun ber’ mig om at bage noget kage, så siger jeg jo ikke nej. Slet ikke når det kan blive til en ny opskrift til jer! Er blevet lidt hooked på det lakrids og har jo fundet ud af at Johan Bülows lakridssirup kan bruges til alverden, ja så bliver jeg jo nødt til at kaste mig ud i det. 

(Ca. 8-12stk. Afhængig af størrelsen)

Ingredienser:

150g Smør.

175g Mørk chokolade.

3 Æg.

125g Sukker.

75g Brun farin.

125g Hvedemel.

3tsk Bagepulver.

2spsk Kakaopulver.

Lakridskaramel:

250ml Piskefløde.

125g Sukker.

65g Glukose sirup.

45g Sweet Liquorice syrup fra LAKRIDS by Johan Bülow.

Pynt: Sea salt flakes.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180C.

Smelt smør og chokoladsammen i en gryde ved middel varme. Pisk æg, sukker & farin i en skål til det er helt lyst og luftigt, vend herefter mel, bagepulver &  kakaopulver i. Rør tilsidst den smeltede chokolademasse i. Kom det i en form på omkring 25x25cm beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i 20-25min, hold øje undervejs. Lad den køle af. Når den skal dækkes med karamel, kan du vælge at skære den i mindre stykker eller bare dække den hele til.

Start på karamellen ved at komme alle ingredienserne i en gryde og lad det koge ved jævn varme til den er gylden og lettere tyktflydende. Det tager ikke bare 5min. så man skal være tålmodig og samtidig røre i den med jævne mellemrum. Massen skal være på omkring 120-125C, så hvis du har et termometer kan du tjekke den. Ellers tage lidt af massen på en teske og se hvordan den arter sig når den er blevet kold. (Den må ikke være for flydende).

Overtræk tilsidst kagen/kagerne med karamellen og fordel det med en palet. Pynt med sea salt og evt. rå lakrids pulver.

   
 

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar