Middag Oksekød

Oksegryde m. vin.

10. september 2017

Jeg er simpelthen blevet bombarderet med beskeder på instagram, fordi der er så mange som syntes at denne gryderet ser fantastisk ud & gerne vil bede om opskriften.
Har nærmest ligget syg hele ugen & den lille med, så derfor kommer den først op nu.

Faktisk er det også den bedste gryderet jeg nogensinde har lavet og manden var enig.
Jeg var så heldig at have fået noget Osso Buco af min søde svigermor, hvilket jo gjorde at denne kom til verden ;D Den kræver som sådan ikke noget, da det jo hele bare skal ned i gryden, men til gengæld skal den så også helst gerne stå på komfuret i minimum 3t.

(4pers.)
Ingredienser:
½kg Osso Buco.
1 Løg.
3 Gulerødder.
3dl Vin.
3spsk. Tomatpuré.
250ml Oksefond-/bouillon.
Vand.
2spsk. Olie.
Salt & Peber.
Pynt: Persille.

Fremgangsmåde:
Klargør grøntsagerne ved at skræl & skær dem i passene stykker (Løg gerne i tynde både & gulerødder i mundrette stykker). Kom olie i en stor gryde & svits løg & halvdelen af gulerødderne af, efter 2min. hældes vinen på & lad den reducere til halv. Hæld det fra gryden & brun herefter Osso Buco af så godt som muligt. Hæld nu vin & grøntsager over igen & tilsæt tomatpuré, oksefond-/bouillon,  samt vand så det dækker kødet helt. Lad det nu stå og småsimre i 3-4t., hvorefter kødet gerne skulle være mørt (hold gerne øje om der skal mere vand i undervej, da kødes skal dækkes hele tiden). Riv nu kødet forsigtigt fra hinanden med en gaffel eller ske nede i & tilsæt resten af gulerødderne. Lad det simre videre så saucen reduceres lidt og smag til med salt & peber. Pynt med lidt plukket persille.

TIP! Servér gerne med knuste kartofler/kartoffelmos.

okse

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar