Pekansmåkager.

Julens bedste syltede rødkål.

CABBAGE WITH CHRISTMAS FLAVOR..
Den syltede rødkål er virkelig et vigtigt element på julebordet hjemme hos os. Det er mig som står for den hvért år & jeg synes at det er så hyggeligt at lave.
Nå, men for et par dage siden modtog  jeg en kasse med julegodter. Alt fra chokolade til kortspil til en lækker Gløgg mix.
Og det er så netop her rødkålen kommer ind i billedet. Herhjemme drikker vi kun æblegløgg, da min mand & jeg slet ikke drikker alkohol. Jeg elsker det i madlavning, men at drikke det er bare overhovedet ikke mig. Derfor stod jeg nu med en Gløgg mix som var beregnet til at mixe op med en flaske vin. Men nu er jeg jo sådan en som aldrig vil lade gå noget til spilde og ville derfor prøve at bruge min kreative evner til at få den brugt på anden vis..

Og da daaaa.. Hele flasken er blevet brugt i rødkålen! Jeg læste ingredienslisten som bestod af bla. solbærsaft & gløgg ekstrakt (varme kryddererier) og det er jo præcis det som jeg alligevel skulle bruge til min traditionelle rødkål. For pokker hvor er den altså bare blevet god. Den fik den helt rette varme og balance af den Gløgg mix.


De fleste sauterer rødkålen i smør først og så hælder væskerne ved. Det kan man også vælge at gøre.
Jeg er nu mest til denne lidt friske syltede rødkål 🙂

Ingredienser:
ca. 1200g Fintsnittet Rødkål.
600ml Sukker.
500ml Æbleeddike eller lagereddike.
300ml Vand.
350ml Gløgg Mix, det var den fra Sv. Michelsen Chokolade som jeg brugte ( men en anden kan også bruges – andre firmaer kalder det for gløgg ekstrakt har jeg set).

Fremgangsmåde:
– Kom sukker, eddike, vand & gløgg mix i en stor gryde.
– Kog det op.
– Når sukkeret er opløst, smager du lige om du synes at lagen har den rette balance af sødme-/syre. Hvis ikke tilsættes lidt mere sukker eller eddike.
– Herefter kommer du den snittede rødkål i & lægger låg på.
– Lad rødkålen stå og småsimre ved middellav varme i omkring 60-90min. eller til rødkålen er blevet mør (gerne med lidt bid).
– Hæld rødkålen i bøtter med lagen, som kan lukkes tæt & lad det afkøle helt.
– Nu kan den bruges både kold & varm.

Velbekomme!


 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pekansmåkager.