Græskarboller m. hvid chokolade.

Marengs med chokoladecreme & p-tærte.

|Sponsoreret|

Vi laver altid fredagskage herhjemme hver fredag. Det er sådan en hygggelig tradition & så sidder vi og smovser til Disney Sjov.  I går blev det så til denne som består af en marengsbund fyldt med chokoladecreme lavet på Carletti’s kæmpeplader & så toppet med p-tærter, kiwibær, ribs, chokospåner & guldstøv.

(6-8pers.)

Ingredienser:

Marengsbund:

2 Æggehvider.

1knsp. Salt.

100g Sukker.

Evt. lidt orange farve.

Chokoladecreme:

250ml Piskefløde.

100g Mælkechokolade, evt. Carletti’s kæmpeplade.

50g Mørk chokolade, evt. Carletti’s kæmpeplade.

1knsp. Salt.

Topping:

1ps. P-tærter m. karamel, fra Carletti.

5 Kiwibær.

1 lille håndfuld Ribs, fra frost.

1 lille håndfuld chokolade spåner.

Gulvstøv.

Fremgangsmåde:

Start med at lave chokoladecremen ved at hælde piskefløde i en gryde og varm op til under kogepunktet, skru herefter lidt ned. Hak chokoladen groft og kom i sammen med salt. Rør rundt med en dejskraber indtil chokoladen er smeltet helt, det kan godt tage lidt tid. Hæld massen i en skål & læg film ned i, så der ingen luft kan komme til cremen (dette gøres så der ikke dannes kondens vand). Sæt den nu på køl, gerne i mindst 4t.

Tænd ovnen på 130C. Lav marengsen ved at komme æggehvider & salt i en hel ren skål & pisk det helt luftigt. Herefter kommer du sukkeret i lidt af gangen og pisk dem så helt stive. Hvis du vil have lidt farve i den marengs, tilsættes det til sidst.  Hvis du har en sprinform på omkring 22cm. i dia lægger du den på er stykke bagepapir og tegner med en blyant rundt om den. Fordel nu marengsen indenfor cirklen med en palet eller dejskraber og lav den lidt dyb, så der kommer kanter. Sæt den i ovnen og bag den i 1 1/2t. Lad den køle af herefter.

Når cremen har stået nok i køleskabet tages den ud og piskes stille og roligt i hånden eller ved lav hastighed med en elpisker. Når den er blevet cremet og lidt fast er den færdig, pisk den endelig ikke for meget da den så kan skille & blive grynet.

Fordel cremen på midten af marengsbunden og pynt med p-tærter skåret i mindre stykker, halve Kiwibær, ribs, chokoladespåner & guldstøv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græskarboller m. hvid chokolade.