Brød & boller Frokost Middag

Hjemmelavede pølsebrød.

7. februar 2018

|Sponsoreret indlæg|

Mine drenge herhjemme ELSKER hotdogs! Altså sådan virkelig 🙂 Og her i forgårs spurgte de om vi ikke nok kunne få det til aftensmaden (manden & den ældste rottede sig sammen). Men altså selvfølgelig kunne de det! Dog ville jeg selv bage pølsebrødet denne gang. Det er jo så dejligt med hjemmebag ☺️

Da pølserne vi fik var “tykke” oksepølser, valgte jeg at gøre brødet lidt tykkere/bredere, så der også var plads til godt med fyld, men denne opskrift skulle gerne gøre dem lidt smallere, men det må være op til dig🙏🏼 I dejen har jeg både brugt hvid hvedemel & alm. hvedemel fra Finax. Simpelthen for at få lidt ekstra fiber i brødet, men man kan også vælge udelukkende at bruge alm. hvedemel.

(ca. 10-12stk)

Ingredienser:

30g Gær.

3dl Lunkent vand.

1dl Olie.

10g Salt.

10g Sukker.

1 Æg.

225g Hvid hvedemel, fra Finax.

275g Hvedemel, almindelig.

Fremgangsmåde:

Kom gær, vand, olie, salt, sukker i en skål og rør rundt indtil gæren er opløst. Rør herefter ægget i.

Kom den hvide hvedemel i og bland det sammen. Til sidst tilsætter du det alm. hvedemel og ælter det rigtig godt (Hvis du bruger en køkkenmaskine, så ælt dejen i 8-10min. på lav hastighed).

Del nu dejen i 10-12 lige store stykker og rul dem til pølser som er omkring 3cm. i bredden. Læg dem med omkring 1-1 1/2cm mellemrum imellem hinanden på en bageplade med bagepapir og lad dem nu hæve under et fugtigt viskestykke i en times tid.

Tænd ovnen på 185C.

Hvis du vil have en blank overflade på dem, så pensl dem med et sammenpisket æg.

Bag dem i ovnen i 15-20min. eller til de er gyldne og lyder hule når man banker dem underneden.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar