Brød & boller Dessert Laktosefri Mad til baby. Sødt Sukkerfri

Kanelsnegle muffins m. fuldkorn, laktosefri & u. tilsat sukker

15. januar 2018

|Sponsoreret|

Jeg bliver så glad når jeg får MEGA positiv respons fra jer derude <3 Jeg lagde et billede op af disse Kanelsnegle på min Story på Instagram og min indbakke glødede simpelthen, fordi så mange af jer ville have opskriften :} Det varmer altid!

Grunden til at jeg har valgt at lave dem uden laktose/smør & sukker, er simpelthen fordi jeg har to små og så “evigt” sultne drenge herhjemme :b og istedet for at fylde dem med nogle unødvendigt. Er disse oplagte til en eftermiddags snack. Zayn på snart 1 år guffede en i sig meget hurtigt og Benyamin på 5 var virkelig glad da jeg hentede ham fra Børnehaven og havde en nybagt snegl med. Han sagde “De smager meget meget godt, bedre end de normale” og så er missionen jo faktisk fuldført til UG!

Dejen er lavet på Hvid hvedemel fra Finax, som er en lys fuldkornsmel. Grunden til at jeg bruger den er fordi at den er rig på kostfibre og ikke bliver så tør i dejen som hvis man bruger helt alm. fuldkornsmel.

*OBS! Hvis du vil servere dem for børn under 1år så vil jeg råde dig til at undlade at komme honning i dejen, men finde et alternativ hvis dejen skal være lidt sød i det. Evt. kokossukker-/sirup som Urtekram laver.

(6-8stk.)

Ingredienser:

Dej:

25g Gær.

2dl Vand, lunkent.

1 Æg.

1/2dl Olie, neutral.

4g Salt.

50g Honning, eller andet alternativ*

350g Hvid Hvedemel fra Finax.

Fyld:

150g Dadler u. sten.

1dl Kogende vand.

1/2dl Olie.

5g Kanel, jeg brugte “Ægte kanel”.

Pensling:

1 Æggeblomme.

Fremgangsmåde:

Start med at lav dejen ved at komme gær, vand, honning* & salt i en skål. Rør rundt indtil gæren er opløst.

Rør nu æg & olie i. Kom halvdelen af melet i og rør rundt. Ælt nu resten af melet i, til det bliver en ensartet dej (hvis du bruger en køkkenmaskine, så ælt gerne dejen igennem i 8-10min.)

Sæt folie henover skålen og lad dejen hæve et lunt sted i en time.

Imens dejen hæver kan du gøre klar til fyldet. Kom alle ingredienser i en blender/foodprocessor og blend godt, hvis din blender ikke er så stærk, så skær dadlerne i mindre stykker inden. Når den får en cremet konsistens er den færdig.

Tænd ovnen på 185C.

Drys  lidt mel på bordet og hæld din hævede dej ud herpå. Det er ikke nødvendigt at rulle den så tynd, så tryk den blot til en flad firkant med hænderne. Den skal cirka være 1/2cm tyk.

Fordel fyldet godt på hele overfladen og rul den fra den ene ende til den anden. Skær lidt af enderne af og skær herefter 6-8 stykker ud, alt efter hvor store din muffinsforme er. Der kan du enten bruge muffinsforme i silikone eller forme med nonstick.

Læg dem nu med den ene “snoede” ende opad og lad dem hæve yderligere 15min.

Pensl dem med æggeblommen og bag dem i omkring 25min. indtil de er flotte gyldne.

 

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar