Jødekager.

Tærte m. tranebær, kakaonibs & nødder.

Jeg syntes at tærter er så hyggelige at lave og ikke mindst at spise 🙂 om det så er mad –eller dessertærter.  Men det er nok også fordi at de minder mig meget om min mormor, der desværre gik bort nogle år tilbage. Hver gang vi besøgte min mormor & morfar fik vi jordbærtærte om sommeren og hindbærtærte om vinteren.  Denne tærte er med tranebær og for at få en undertone af chokolade har jeg valgt at bruge kakaonibs.

(1stk. ca. 20cm i dia.)

Ingredienser:

500g Bønner/ris til at bage bunden, så den holder sin form.

Dej:
200g Mel.

115g Smør.

3spsk Koldt vand.

2tsk Sukker.

1knsp Salt.

Fyld:
100g Tranebær, tørrede.

20g Kakaonibs.

25g Sukker.

1tsk Vaniljesukker.

1dlVand.

1dl Saft fra Appelsin.

Toppen:

65g Smør, blødt.

30g Sukker.

2 Æg.

2tsk Kanel.

75g bl. Nødder, finthakket. Evt. Mandler, hasselnød, paranød.

 

Fremgangsmåde:

Start på at lav dejen ved at komme mel, sukker, salt & smør i en skål. Ælt melet ind i smøret så det bliver smuldret. Ælt nu hurtigt vand i indtil dejen samler sig helt. Pak dejen ind i folie og læg på køl i 15-30min.

Start på fyldet ved at koge det hele op i en gryde ved middelvarme i 5min. Blend det herefter i en foodprocessor og stil til side.

Tænd ovnen på 175C. og drys mel på bordet. Tag dejen ud og rul den så den passer til din tærteform. Smør tærteforme med smør eller Kokosolie inden du lægger dejen i. Fordel dejen jævnt og flot op af siderne. Prik huller i dejen med en gaffel sådan hist og her. Læg bagepapir over og fyld tærtefadet med bønner/ris. Bag den nu midterst i ovnen i 20min. hvorefter bønner/ris samt bagepapir tages af og den bages yderligere 5min.

Når bunden er bagt fordeles tranebærblandingen jævnt over. Lav toppen til tærten ved at piske smør & sukker rigtig godt sammen, så det bliver lyst og lettere luftigt. Rør herefter 1 æg i af gangen indtil det bliver en fin ensartet masse og slut med kanel & nødder.

Fordel nu nøddemassen over også i et jævnt lag og bag tærten i 40min.

TIP! Pisk noget fløde med fintrevet appelsinskal & top herpå eller servér med en kugle vaniljeis.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jødekager.