Chokolade Dessert Kager Pålæg Sødt

Gateau Marcel m. saltet karamel.

18. januar 2016

Min kære far har lige haft fødselsdag og det skulle selvfølgelig fejres med en fantastisk og mættelig kage. Så det blev til min egen version af denne alt for skønne Gateau Marcel. 

(6-8pers)

Ingredienser:

200g Mørk chokolade m. saltet karamel, fra Lentz chocolatier (se billede forneden).

150g Smør.

175g Sukker.

5past. Æggehvider.

5past. Æggeblommer.

1 Saltet karamelbar, fra Lentz Chocolatier.

Fremgangsmåde:

Del chokoladen i mindre stykker og smelt den ved lav varme i en gryde, sammen med smør. Pisk æggeblommer og 2/3 af sukkeret lyst & luftigt. Pisk i en anden skål hviderne stive, kom 1/3 af sukkeret i undervejs. Når chokoladen er smeltet vendes det i de piskede blommer, og hviderne vendes i tilsidst. Tænd ovnen på 175C. Smør og kom bagepapir i bunden af en springform på 18cm i dia. Skær karamelbaren i mindre stykker og fordel heri, hvorefter halvdelen af massen hældes i. Bag den i omkring 25min. Sæt resten af moussen på køl imens. Når “bunden” er bagt og kølet af kommes resten af moussen på. Sæt den på køl natten over.

TIP! Pynt med kakaonibs og knust karamel.

    

    
   

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar